2013. április 9., kedd

"Ami kétségbe ejti, majd megfojtja az embert, az önön valója. A mindennél erősebb vágy, hogy kielégítsük éhező, mohó szívünket. Először csak gondolatokra vágyunk, majd kimondott szavakra… egyre többre, tettekre… egyre mélyebb jelentéssel; mindig mohón vágyva azt, miről úgy gondoljuk, hogy alanyi jogon jár nekünk. Ez az örök, kielégíthetetlen vágy az, mi azt érezteti velünk, hogy nem teljes életünk. És ha mindig csak arra törekszünk, nem megállva, másra sem gondolva, hogy mások által töltsük be ezt az űrt, sosem lesz az életünk teljes."

4 megjegyzés:

  1. De az ember társas lény, természetes, hogy egy társra vágyik, akivel élete végéig boldogan élhet. Vagy rosszul értelmeztem?

    VálaszTörlés
  2. Attól, hogy van valaki az ember mellett, nem feltétlen érzi magát egésznek. Vannak dolgok amiket az embernek magának kell feldolgoznia, és vannak kérdések, amikre a választ magának kell megtalálni, hogy egész életet élhessen. Nem mástól kell várni a csodát és akár elszívni az energiáit ahhoz, hogy boldogok legyünk.. és nem várhatjuk el mástól, hogy szolgáltassa az igazi boldogságot, mert magunknak kell megtalálnunk azt. Nem igazán tudom jól megfogalmazni.. de remélem átjön mire próbálok célozni.

    VálaszTörlés
  3. Nem mástól kell várni a csodát,mert a boldogság bennünk van, de a másik azért van, hogy segítsük egymást, testileg-lelkileg, hiszen ő a társunk, és ő lesz a férjünk vagy feleségünk,ha összejön és minden jól alakul.
    A boldogságot te érzed belül, de ha a pároddal nem vagytok összhangban, akkor hogyan tudnád ezt érezni? Boldog vagy, ha átkarol,ha megcsókol, ha reggel a karjaiban ébredsz, ha azt mondja, szeret, és tudod, hogy ez így igaz, és lehet hogy több millióan vannak most egyedül, de te megtaláltad életed párját,aki elfogad és úgy szeret, ahogy vagy, testestől-lelkestől,és vele felépítheted a jövőd, családot, gyerekeket. A karrier más tészta, abban csak támogathat, de akkor sem leszel egyedül. Hány olyan embert láttál már,aki család, pár és barátok nélkül volt boldog? Én egyet sem, én se voltam az sose. Család, barátok,szerelem, szerintem ez az élet értelme.
    Mi ez az energiaelszívás,ezt nem értem.

    VálaszTörlés
  4. De azok mellett sem tud mindig boldog lenni az ember... Ezt az energialeszívást meg át kell élni... XD

    VálaszTörlés